bonvivánova kulinária

drobné eseje o jídle a pití

viktor šlajchrt

V souboru drobných, jemně ironických esejů zkoumá Viktor Šlajchrt pokrmy i nápoje zejména z hlediska kulturní historie, ale všímá si i jejich současných mediálních obrazů. Ochutnávání se v jeho pojetí stává básnickou a filosofickou zkušeností. Klade si otázku, zda lze odvodit ze stravovacích návyků různých národů "geogastronomickou komparatistku", jež by vycházela z pozorného sledování chutí a vůní regionálních specialit. Viktor Šlajchrt, známý spíš jako literární a výtvarný kritik, se gastronomickou publicistikou více zabýval v druhé polovině devadesátých let, kdy působil jako šéfredaktor časopisu Bar&Man a spolupracovník časopisu Labužník.

ISBN: 978-80-87377-80-2, popis:1× kniha, brožovaná, 168 stran, rozměry:12 × 19 cm, rok vydání:2015 (1. vydání).

BĚŽNÁ CENA: 249,00 KČ

212,00 Kč